Successen

Ilse Verroen

Op “Blue Monday” een saaie en regenachtige dag, zocht ik op Monsterboard naar vacatures.
Tijdens dit online-solliciteren wilde ik mijn CV aanpassen. Helaas, dit lukte niet. Monsterboard toont wel welk bedrijf de vacature heeft geplaatst. Het bedrijf blijkt bij mij in de buurt te zijn gevestigd. Ik kan het bedrijf zelfs lopend bereiken.
“Vandaag dus even niet, want het blijft Blue Monday en alles liep niet lekker”.
Uiteindelijk heb ik mijn CV en motivatie toch aan kunnen passen “en printen maar!” Maar, mijn CV wordt alleen in zwart afgedrukt alle kleur wordt niet afgedrukt. Ik print mijn CV wel 10x met de vraag: “Waarom laat mijn printer mij vandaag in de steek?”.

Wat blijkt mijn kleuren cartridges zijn leeg. Omdat ik mijn zwarte cartridges bij het Kruidvat koop, doe ik dat ook voor mijn kleuren cartridges, bedacht ik mij. Mis het Kruidvat verkoopt geen kleuren cartridges van mijn merk.
“Ondertussen had ik het wel gehad met mijn sollicitatie activiteiten vandaag. Maar, opgeven is geen optie! Met vele bekende in de buurt thuiszittend of werkend heb ik contact gezocht. Wie kan mij helpen met een kleuren print? Het was inmiddels 14.00 uur en een bezoek brengen aan winkelcentrum “In de Boogaard” daar kon ik de puf niet voor opbrengen en die sollicitatie wilde ik vandaag persoonlijk afgeven.
Gelukt er is iemand thuis waar ik de afdrukken in kleur van mijn CV kan afhalen! “Snel er naartoe en de sollicitatie afgeven bij het bedrijf”.
Twee dagen later krijg ik een telefoontje. Er wordt een leuke opmerking gemaakt dat ik de sollicitatie persoonlijk af heb gegeven en men daarom niet om mij heen kan. Dat hoor ik graag.

Aan het einde van de week op vrijdag heb ik een sollicitatiegesprek. Het is een ontspannen sfeer. Het kruisverhoor viel reuze mee.

Waar ik heel trots op ben is, dat ik hoor dat ik uitgenodigd ben omdat ik de sollicitatie persoonlijk langs heb gebracht.
“Yes,  mijn succes moment”. Als secretaresse en office manager zoals op mijn CV staat had deze werkgever niet de link gelegd voor een commerciële kandidaat. Nog een aantal sollicitanten en een lang weekend verlof voor mijn gesprekspartner en dan zou ik na de 29ste januari meer vernemen.

Wat verbaasd ben ik als ik de 23ste al telefonisch wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek.
In dit gesprek zetten wij “de puntjes op de i” en op 1 februari 2018 treed ik in dienst bij dit bedrijf.

“Ik heb wat waar te maken in deze functie! “Na 5 jaar en een zware Blue Monday heb ik het wel voor elkaar.

Dit is een succes verhaal dat ik wil delen omdat alle woorden van doorzetten, mogelijkheden en goede adviezen mij echt niet blij hebben gemaakt in de afgelopen 5 jaar. Met het delen en zichtbaar maken van de kansen die op je pad komen, die zo naar een baan kunnen lijden, hoop ik een opening te bieden voor de kansen die jij kunt pakken. Wij sollicitanten hebben maar één persoon nodig die “Ja” tegen ons zegt.

Een werkzame groet,

Ilse Verroen